Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.3.2008

26. 2. 2008

„Rozhodl jsem se totiž, že u vás nechci znát nic jiného než Ježíše Krista, a to ukřižovaného.“

(1 Kor 2, 2)

 

Pokoj tobě soluňáku,

 

postní doba už je ve své druhé polovině, ale stále jsme vybízeni k modlitbě, skutkům sebezáporu, k almužně. Chceme doprovázet Ježíše na jeho křížové cestě, nejen na Golgotu a k hrobu, ale až za hrob, k jeho slavnému Zmrtvýchvstání.

 Být věrný Kristu jako ti, kdo ho doprovází na cestě, jako Ježíšova matka, jako apoštol Jan, jako svatí Cyril a Metoděj, kteří na svých životech naplnili onu evangelijní výzvu: Kdo chce jít za mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mě!

Příští setkání bude tradičně netradiční: sejdeme se v Olbramkostele ve středu 19. března v 16:00 hod. Následující den bychom potom vyrazili na slavení mše svaté do brněnské katedrály. V ten den, Zelený čtvrtek, se okolo svého biskupa shromáždí téměř všichni kněží diecéze, aby si připomenuli ustanovení kněžství při poslední večeři. Čeká nás také oběd v Lechovicích. Předpokládaný návrat do Olbramkostela je okolo 14:30 hod.

S sebou si nezapomeň vzít Písmo svaté, tentokrát určitě ministrantské oblečení, bude se ti hodit při mši svaté v katedrále, dále spacák, sešit a tužku, můžeš přibrat něco do společné kuchyně a příspěvek 50 Kč.

 

Přeji všecko dobré a můžeš již také vzpomenout v modlitbě na toto naše setkání.

Pokud bys nemohl přijet, dej mi prosím o tom vědět na číslo mobilu 739 154 251 nebo

e-mailem vaclav.fojtik@centrum.cz , nebo přímo o. Markovi Dundovi 731 402 742, marek@fatym.com

Připomínám také pravděpodobný plán nejbližších setkání a akcí, s termíny můžeš víceméně počítat, pokud by nastaly změny, upřesním:

Čtvrtek 1.5. 2008 spolupořádání poutě mužů z Vranova n. D. do Jevišovic ke sv. Josefovi

8.5. pouť z Kobylí do Žarošic

Pondělí 21.8. 2008 – pondělí 28.8. 2008 – misijní pobyt v Jeníkově

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář